Sayfalar

16 Haziran 2014 Pazartesi

SAYI OYUNLARI



Son zamanlarda sayı oyunlarına ağırlık verdik.Bu straforlar önceden elimde vardi.Bende bu şekilde değerlendirdim.Sayıları ve kareleri eşleştirdik.Artık bu tarz etkinlikleri çok çabuk yapıyor.

14 Haziran 2014 Cumartesi

KOZALAK SÜSLEDİK

Bu etkinlik benim en sevdiklerim arasında.Görüntüsü çok hoş...Kozalakları simli yapıştırıcı ile süsledik.



Ben bir tanesini yaptım,Efe bey 4,5 tane boyadı.Boyamaya doyamadı....:)

DİŞ FIRÇASIYLA BOYAMA

Okulda hemen hemen her gün boyama etkinliği  yaptıkları için evde daha çok parmak ve sulu boya yapıyoruz.Bir de daha çok değişik boyamalar yaptırmaya çalışıyorum.Burda da diş fırçasıyla boyama yaptık.Efe zaten bayılıyor parmak boyaya.

Bu da şaheserimizin son hali...Bir kaç kağıt boyadık...

11 Haziran 2014 Çarşamba

BÖCEKLER DUYUSALIMIZ


Gün içinde bir fırsatını yakalayıp suyla oynayan oğluşa özellikle banyo öncesi sulu etkinlikler yaptırıyorum.A101 den çok uygun fiyata aldığımız bu böcekleri su dolu bir kabın içine koydum.Eline alıp oynaması bu sefer uzun sürdü,çünkü böceklerden korktu.Çok az bir süre oynadıktan sonra arabalarını yıkamak istedi.Serdiğimiz örtünün ıslanması,bu da yetmeyip halıya su geçmesi etkinliğin bitimine neden oldu:)

KURBAĞA DOMİNOMUZ

Meraklı Minik'in son sayısında kurbağa dominosu vardı.Bizde ailece oynayalım dedik.Özellikle babamızın çok hoşuna gitti bu oyun.Ama Efe için aynı şeyi söyleyemem.Oyunu tamamlayamadık çoğu kez.Yenilgiyi hazmedemiyor beyefendi.Yenileceğini anladığı an  oyunu bırakıp gitti,zor ikna ettik.Kerem abisi de böyleydi.Ona çekmiş sanırım.



Üstteki son kare oyunu bırakıp gittiği anlardan...Küçük gıcık:)

10 Haziran 2014 Salı

TOPLAMA YAPTIK



Facebook'ta takip ettiğim bir grupta gördüğüm bu etkinlik benim çok hoşuma gitmiştti ama Efe için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.Ben ilgisini çeker diye düşünmüştüm ama beni yanılttı.Zaten sözel yönü daha kuvvetli matematiği çok sevmiyor.Toplama işlemini çok basit olarak öğretmeye çalıştım ama o daha çok pompomların aşağıya düşmesiyle ilgilendi:)İlerleyen zamanlarda tekrar yapmak üzere kaldırdık.

9 Haziran 2014 Pazartesi

KAVANOZ BOYADIK...



Guaj boyalarla bantladığım kavanozu boyamaya çalıştık.Sonra bantlarını çıkaracaktık.Boyadıktan sonra kurusun diye pencerenin önüne koyduk.Bir kaç gün bekledik ama kurumadı.Kalemlik olarak kullanırız diye düşünmüştüm ama kurumayınca hüsranla sonuçlandı....

8 Haziran 2014 Pazar

TEKNE TURUMUZ

Babamızın sanayide işi olunca bizde takıldık peşine ,Mehtap'la buluştuk...Birlikte yemek yedik,tekneye bindik,dondurmacıya gittik...Efe için harika bir gündü...



OKULDAN...

Son haftalarda gitmese de okul Efe için gerçekten çok faydalı oldu. İyi ki başlamışız...Kahvaltı için evde yemediklerini yemeye başladı, arkadaşlığı öğrendi.Her gün bir bahane bulsa da çok zorlamadı bizi.Bahaneleri de çok komikti.Bazen  öğretmeni ona sadece Özkan dediği için gitmek istemedi ,bazen unu tanımadıklarını bahane etti.İyi kötü yarım dönemi bitirdi.Okulun en kalıcı etki 23 Nisan'da oldu.Hala Osman Paşa'yım diye ortalıkta geziyor,hemen hemen her gün videosunu izliyor.Hatta bir gün oyun alanında korkan bir çocuğa ''Korkma burda Osman Paşa var''dedi.Tuna Nehri türküsünü de günde en az üç kere dinliyoruz.
Sonuç olarak bu okul dönemimizi mutlu bir şekilde atlattık, inşallah devamı seneye...




Bu fotoğrafları bahçede oynarlarken çekmiştim.Aşağıdakiler de  ana sınıfı panosundan...Özkan Efe'nin yaptıkları...






Son olan resim anneler gününde öğretmenine yaptığımız hediye.Efe ''ama öğretmenler günü değil ki,anneler günü bu senin olsun''dediyse de ikna ettim,öğretmenine götürdü:)

6 Haziran 2014 Cuma

SON ZAMANLARDA....

Tembelliğin doruk noktalarına ulaştığım son günlerde bloğa da yazı yazamaz oldum....Bilgisayarı açmak bile zor geliyor...Allahtan fotoğrafları yedeklemişim.
Bu fotoğraf neredeyse bir ay öncesinden...Okula gelen ziyaretçi öğrenciler yüzünü boyamışlar ,aslan olmuş.O gün çok mutluydu,yüzünü uyuyana kadar sildirmedi.
Burada yine bir Efe klasiği....Topuklu ayakkabı giymiş,poz veriyor...

Dişlerini fırçalamak isteyince ben de izin verdim,bu halde geri geldi.Bunu son zamanlarda çok sık yapıyor.Aynanın karşısına geçip jöle falan sürüyor.Saçını o kadar ıslıyor ki kafasından akan damlaları gösterip ''anne bak ağlıyorum''diyor.

Çok sevdiğimiz Mahmut amcamızın düğününe gittik.25 Mayıs'tı sanırım.Orkestra sesinden çok rahatsız oldu.Sinemada ve tiyatroda da böyle yapıyor.Hatta düğünde uyudu ama yine de ellerini kulaklarından çekmedi.


Son resimlerde de anlaşılacağı üzere namaz kılıyor.Bahçedeydik ve ezan okundu,o da namaz kılmaya başladı.Daha önce de yatarken yatsı ezanını duydu ve namaz kılmadım diye ağlamıştı...
      Böyle işte...Son zamanlarda biz mutluyuz, tatili sabırsızlıkla bekliyoruz... Haa bir de yazın gelmesini:)

5 Haziran 2014 Perşembe

İRMİK TEPSİMİZ




Bir Mentossorri etkinliği olan irmik tepsisini biz de yaptık.Zımpara rakamlara bakarak sayıları irmik döktüğümüz tepside çizmeye çalıştık.6 'yı ters çevirince 9'u bulduk.Zaten buna takmış durumdayız.İrmikleri dökme kısmı olmasaydı daha da güzel bir etkinlik olurdu.